Obvestila

OBVESTILO-NAVODILO ZA  IZVEDBO OBISKOV OB PREHODU V ZELENO FAZO

OBVESTILO GLEDE OBISKOV

Romina Zajc,

direktorica Doma upokojencev Izola

SPOROČILO ZA JAVNOST

Lažna novica o delovanju izolskega doma upokojencev

Izola, 30. november 2020 – V nedeljo, 29. novembra 2020, je uporabnik družbenega omrežja Facebook, poimenovan Mihael Bellis, prav tam objavil lažno novico o delovanju Doma upokojencev Izola. Vsebino, ki je v celoti neresnična ter neutemeljena, v vodstvu zavračamo.

Na vzpostavljeni zunanji enoti v Pacugu za zdravje in dobro počutje stanovalcev skrbijo zdravnik ter izkušeni zdravstveni delavci, socialna služba, civilna zaščita, gasilci, prostovoljci in drugo osebje. Skrb je namenjena tudi njihovemu psihološkemu stanju. S sorodniki je vzpostavljena možnost videoklicev, večina varovancev ima tudi svoj osebni telefon in s svojci komunicira sama. Stiki so dovoljeni preko steklene pregrade in ob paliativni oskrbi celo neposredno, pri čemer so svojci zaščiteni z varovalno opremo. Prevoz stanovalcev v zunanjo enoto se izvaja izključno z reševalnimi vozili, v skladu s priporočili stroke. Strokovni kader je izkušen in dobro organiziran. Očitanega kaosa med zaposlenimi ni zaznati, prej izrazito delovno vnemo. V vodstvu zaupamo kadru in zatrjujemo, da je kljub utrujenosti zaposlenih delo opravljeno dosledno in strokovno.

Lažno pisanje v domu razumemo kot razžalitev institucije, vseh zaposlenih in drugih, ki se trudijo zagotoviti stanovalcem vse, kar potrebujejo.

Romina Zajc,

direktorica Doma upokojencev Izola


POMEMBNO OBVESTILO

Obveščamo vas, da se je v Domu upokojencev Izola-Casa del pensionato Isola pojavila okužba s Covidom-19.

V kolikor potrebujete dodatne informacije se lahko obrnete na spodnje kontakte.

Prosimo vas za strpnost in razumevanje.

Z lepimi pozdravi,

Romina Zajc, mag.soc.del direktorica

Dosegljivi smo v času uradnih ur prek telefona na št.: 05 /61 00 212 ali  064/136 008 ter elektronske pošte maria.sorgo@du-izola.si.

15

Jul2015